Aineiston luonti ja lähetys

Luethan huolellisesti materiaaliohjeemme ja teet tarvittavat muutokset painoaineistoosi, jotta painettu tuote vastaa mahdollisimman hyvin toivomaasi lopputulosta.

Jos haluat että toteutamme painoaineistosi, voit tutustua graafiseen suunnitteluumme ja pyytää tälle tarjouksen asiakaspalvelustamme myynti@markkinointitarvike.fi.

Palveluehtojemme mukaisesti painoaineiston toimittavan Asiakkaan tulee tarkistaa aineiston mahdolliset puutteet. Yrityksemme tarkistaa aineistot ennen tuotantoon lähettämistä päällisin puolin ja pyrkii parhaansa mukaan ilmoittamaan virheistä. Tarkistathan PDF-aineistostasi erityisesti, että kuvien resoluutio on riittävä, väriasetukset ovat painotuotannolle oikeat, sisältö on oikoluettu ja kaikki käyttämäsi fontit ovat sisällytetty onnistuneesti tiedostoon. Toivomme että materiaaliohjeistamme on sinulle apua ja saat sivultamme tarvittavan ohjeen.


Materiaaliohjeet
Lähetysohjeet


Printtimateriaali

Tuotteemme painetaan painovalmiista, 1:1 koon PDF-aineistostasi.

Tuotekohtaiset ohjeistukset ja/tai ladattavat, valmiiksi oikean kokoiset aineistopohjat löydät sivuiltamme kunkin tuotteen kohdalta tuotekuvista. Osa tuotteistamme, kuten banderollit ja Pop-up seinä säädettävä painetaan Asiakkaan tilaaman tuotekoon mukaisesti 1:1 koon PDF-tiedostosta.

Poikkeuksena 1:1 koko-ohjeeseemme ovat yli 6 metriä leveät banderollituotteet, joihin vastaanotamme PDF-tiedoston oikeassa kuvasuhteessa ja täysin vektorigrafiikkana.

Tallenna PDF-aineistosi painoasetuksilla (press quality tai high quality print).

Aineiston koko tulisi olla korkeintaan 50Mt.

Kuvanlaatu

Jos mahdollista, käytä vektorigrafiikkaa, jota voi skaalata kuvanlaadun kärsimättä (esim. ai, eps tai PDF-tiedostomuodot). Erityisesti logopainatusta varten kannattaa käyttää suurennusta kestävää vektorimuotoista logoa.

Painoaineiston sekä aineistossa käytettyjen rasterikuvien resoluution tulee lähtökohtaisesti olla vähintään 100 pikseliä tuumalla lopulliseen, tulostettavaan kokoon suurennettuina. Rasterikuvien suurentaminen painotuotteisiin heikentää painojäljen tarkkuutta, mistä johtuen kuvanlaadun tulee olla riittävän hyvä alkuperäisessä koossaan.

Jos käytät valokuvia, näiden suositeltava resoluutio alkuperäisessä koossaan on 300ppi. Tarkista kuvanlaatu ladatessasi kuvia verkosta, näiden resoluutio on yleisesti matala (72ppi) ja ei riitä painotuotannossa käytettäväksi.

Aineiston värit

Aineiston tulee olla tallennettuna CMYK-väreissä (neliväripainatus).

CMYK-väreillämme ei voi painaa metalli-, helmiäis- tai neon-värejä.

Suosittelemme aineiston ja aineiston elementtien tallennusta CMYK-väriprofiiliin Coated Fogra 39.

Jos aineistosi on tallennettu RGB-väriasetuksilla, konvertoimme värit ilman erillistä ilmoitusta CMYK-väreihin painotuotannossamme. Esimerkiksi mustan konvertointi suoraan RGB:stä voi tuottaa painotuotteeseen ruskean ja harmaan sävyjä.

Painovärien osalta tulee myös huomioida, että aineiston värit saattavat näyttäytyä hiukan toisistaan poiketen eri laitteiden näyttöjen välillä riippuen laitteesi väriasetuksista.

Vältä aineistossasi Registration-nelivärimustaa (CMYK 100,100,100,100). Tämä saattaa aiheuttaa ongelmia painotuotannossa ja pyydämme tällöin aineistostasi uutta versiota, jossa väriä on muokattu.

Myös muita korkeita CMYK-arvoja kannattaa välttää.

Jos käytät tummaa sinistä aineistossasi, tarkista väristä magentan määrä violetin painatuksen välttämiseksi. Suositus magentalle tummansinisessä on korkeintaan 50 tai tummemmissa väreissä 30% syaanin määrästä. Vähennä magentan määrää tarvittaessa ja lisää magentan sijaan mustaa.

Aineiston tekstit

Sisällytä käyttämäsi fontti tallentaessasi aineiston PDF:ksi. Näin varmistetaan, että fontti tulostuu samanlaisena kuin laitteellasi, eikä korvaudu toisella tekstityypillä tuotannossamme. Voit myös konvertoida tekstin.

Tarkistathan myös, että käyttämäsi tekstityypin lisenssi sallii sisällyttämisen PDF-tiedostoon. Esimerkiksi verkosta vapaasti ladattavissa tekstityypeissä saattaa olla tekijän asettama rajoitus, joiden vuoksi fonttia ei voi sisällyttää aineistoon oikein.

Emme suosittele PDF-tiedostostasi tekstien muokkaamista sisällyttämisen jälkeen.

Leikkuuvarat ja leikkuumerkit

Lisää aineistoon leikkuumerkit ja leikkuvarat, kun aineistossasi on reunaan saakka jatkuvia kuvia tai värillinen tausta.

Jotta tuotteessa ei leikkuun jälkeen näkyisi reunassa painamatonta valkoista, tulee aineistossa värin yltää reunan yli leikkuuvara-alueelle.

Tuotteesta riippuen leikkuuvarat ovat 5mm tai 10mm. Käyntikorttien, esitteiden ja julisteiden aineistoihin tulee lisätä leikkuumerkit ja leikkuuvarat 5 tai 10mm myös silloin, kun tausta on valkoinen.

Kun teet aineiston esitteeseen tai muuhun tuotteeseen, jossa on useita sivuja, tallenna kaikki julkaisun sivut PDF-tiedostoon erillisiksi sivuiksi leikkuuvaroineen ja leikkuumerkkeineen.

Läpinäkyvyys

Jotta läpinäkyvyydet toistuisivat painettuna toivotulla tavalla, tulisi nämä muuntaa korkealaatuisiksi bittikarttakuviksi. Läpinäkyvät tasot tulee käyttämälläsi ohjelmistolla yhdistää lopulliseen painoaineistoon rasterikuviksi.

Emme suosittele muidenkaan ohjelmien efektien käyttämistä PDF-painoaineistossa sellaisenaan.

Oikoluku

Emme oikolue painoaineistojen sisältöjä, tarkistathan aineistojen tekstit mahdollisten kirjoitusvirheiden varalta.

Aineiston lähetys

Voit lähettää printtiaineiston meille useilla eri tavoilla.Käytäthän aineiston nimessä tilaajan sukunimeä sekä yrityksesi nimeä.

Kuittaamme jokaisen aineiston vastaanotetuksi, jos et kuitenkaan saa aineistollesi meiltä kuittausta kolmen arkipäivän kuluessa, otathan yhteyttä meihin mahdollisimman pian. Huomioithan, että painovalmiin aineiston vastaanottamisen ajankohta vaikuttaa tuotteen toimitusaikaan.

1. Suoraan sähköpostilla osoitteeseen myynti@markkinointitarvike.fi (tiedostokoko enintään 10M)

2. Tiedonjakopalvelu Wetransferin kautta (wetransfer.com)

3. Google drive (drive.google.com). Voit ladata aineiston Google Driveen ja lähettää meille jakolinkin tiedostoon sähköpostitse.

Graafikkomme tekemä painoaineisto

Jos haluat graafikkomme luovan painoaineiston, voit lähettää meille ns. raakamateriaalia kuten valokuvia tai hahmotelmaa printiksi. Tässä tapauksessa tulee varmistaa, että logot, kuvat ja muu materiaali ovat mahdollisimman korkealaatuisia. Suurikokoisen painatuksen tekeminen matalalaatuisista kuvista tuottaa epätarkan lopputuloksen. Pyydämme liittämään mukaan myös kirjalliset, selkeät ja yksityiskohtaiset ohjeet halutusta lopputuloksesta, jotta työ saadaan valmiiksi mahdollisimman sujuvasti.

Aineisto on myös mahdollista toteuttaa, vaikkei käytettävää, painolaatuista kuvamateriaalia olisi valmiina.Graafiselle suunnittelulle annetaan tarvittavan työmäärän mukaisesti tarjous, voit pyytää tälle arvion asiakaspalvelustamme.